• Со попуст
  • Неодамнешно
Чаша за вискозност на вискозност Чапа за вискозност чаша за потопување со пори големина 4мм ± 0,02мм идеален опсег за мерење од 96 до 683 CST чаша волумен 100мл за мастила з?

Чаша за вискозност на вискозност Чапа за вискозност чаша за потопување со пори големина 4мм ± 0,02мм идеален опсег за мерење

 
DEN 463.84

Количината на стоката
Това е достапна

Купот Дин е според германскиот комитет за стандардизација (DIN53211 Deutsches lnstitut Fur Normung) наведен во производството, што се користи за утврдување на мастило, боја, вискозност на бојата поудобна Тој е составен од вискометар на дното со мали дупки, а капацитетот е рафинирање на алуминиумски чаши со висок квалитет на алуминиум. Дин чаша преку определување на алуминиумска чаша одреден капацитет на примерокот од дното на дупката надвор од времето потребно за да се испита измерената вискозност. Време на проток (сек) : 20-110 секунди. Пред употребата треба да избере соодветен растворувач за чистење на внатрешниот wallид на телото на чашата (Забелешка : Ве молиме, обрнете посебно внимание на дупките за чистење, телото на чашата може да се истури во меко јаже, повторено пумпање во дупката за одлив; потоа повлечете) во сушење на воздухот или суво Дозволете мерење на ладно, лепење на остатоци од минато мерење во чашата или портата за одлив. Нанесете соодветни броеви на чашите, така што времето на проток е контролирано помеѓу 20 ~ 100 секунди (види технички параметри). Мешањето и филтрирањето на растворот на екранот не е помалку од 567 дупки/см, а прилагодувањето на температурата на примерокот и чашата на (23 + 0,5 C) или друг се согласи на температурата. Прилагодете ја заградата за чаша за вискозност (треба дополнително да се нарачате) хоризонталните завртки на платформата за да ги направите хоризонталните меурчиња на горниот центар. Отворете го или притиснете ја метежот на прстот, примерокот тече вертикално, а стоперот е поставен. Кога е запрена првата точка на прекин, времето на одливот е вредноста на вискозноста на примерокот што треба да се измери. Повторени мерења три пати, земајќи го просекот како последно читање. Веднаш со соодветни растворувачи за чистење, никогаш не користете метални алатки за чистење или чистење на жицата. Доколку дупките за одлив се суво загадување на талогот, користејќи соодветен растворувач за омекнување, а потоа внимателно исчистени со мека крпа, на пример преку чистењето на дупката за одлив на влечење.


Клучни карактеристики

Слични производи во категоријата