• Со попуст
  • Неодамнешно
Стерлинг заптивка CRG1501.2500.031.300x5 1501 Проширен PTFE прстен заптивка, 2-1/2 Големина на цевката, 1/32 дебела, класа на притисок 300#, бело

Стерлинг заптивка CRG1501.2500.031.300x5 1501 Проширен PTFE прстен заптивка, 2-1/2 Големина на цевката, 1/32 дебела, класа на притисок

 
DEN 2948.48

Количината на стоката
Това е достапна

Стерлинг заптивка и стил на снабдување 1501 Проширениот PTFE ќе ги запечати сите агресивни хемикалии во текот на целиот опсег од 0-14 p H, освен за стопените алкални метали и елементарниот флуор PTFE е погоден за сите видови прирабници, скоро сите медиуми, широк опсег на температура и за апликации со најтешки барања за чистота. Проширените дихтунзи PTFE обезбедени од Стерлинг Печат и Снабдување се препорачуваат за апликации во индустријата за храна и пијалоци каде се потребни материјали за висока чистота. Стилот 1501 дихтунзи покажуваат исклучителна механичка цврстина со супериорни анти-стап, ниски својства на триење и долгорочна временска способност со неограничен рок на траење. PTFE е и големо влијание и отпорен на солза. Температура (минимум -450 F, максимална услуга 500 F) (краткорочно максимум 600 F) / притисок : вакуум до 200 бари 2900 psi). Стерлинг заптивка и стил на снабдување 1501 Проширениот PTFE ќе ги запечати сите агресивни хемикалии во текот на целиот опсег од 0-14 p H, освен за стопените алкални метали и елементарниот флуор. PTFE е погоден за сите видови прирабници, скоро сите медиуми, широк опсег на температура и за апликации со најтешки барања за чистота. Проширените дихтунзи PTFE обезбедени од Стерлинг Печат и Снабдување се препорачуваат за апликации во индустријата за храна и пијалоци каде се потребни материјали за висока чистота. Стилот 1501 дихтунзи покажуваат исклучителна механичка цврстина со супериорни анти-стап, ниски својства на триење и долгорочна временска способност со неограничен рок на траење. PTFE е и големо влијание и отпорен на солза. Температура (минимум -450 F, максимална услуга 500 F) (краткорочно максимум 600 F) / притисок : вакуум до 200 бари 2900 psi). Стерлинг Seal, Inc Style 1501 Проширените дихтунзи PTFE се дизајнирани да ги надминат и конвенционалните (исполнети и скијани) PTFE и други заптивки на PTFE во челични цевки и проширена опрема PTFE има хемиска отпорност на конвенционално ptfe листови за заптивки без лази и ладен проток вообичаено поврзано со Тој материјален стил 1501 дихтунзи се посилни и помензионално стабилни од другите PTFE дихтунзи проширени PTFE е многу во согласност со грубите или неправилни површини за запечатување, а се компресира во исклучително тежок заптивка што создава тесна, долготрајна заптивка, таа е погодна за услуга на температури на температури на температура До 500 степени Фаренхајт и вакуум под притисок до 2900psi (200 BAR) PTFE се препорачува особено за апликации во индустријата за храна и пијалоци каде што се потребни материјали за висока чистота заради стилот 1501 поголема јачина на затегнување, тогаш други брендови на чисто проширено тефлон и PTFE само засновани Дисктутите, ја задржуваат поголема димензионална стабилност во употреба, и во дебелина и во ширина, неговата дебелина останува подимензионално стабилна од онаа на другите PTFE-базиран на заптивки стил 1501 одржува поголем процент на оптоварување на завртки во функција, обезбедувајќи посигурен заптив, особено во Термички велосипедизам и повисоки температурни услови Ширината на стилот 1501 заптивки остануваат помензионално стабилни, избегнувајќи упад во заптивката во цевката, што може негативно да влијае на перформансите на процесите, заедно со обезбедување на поголем прозорец за безбедност на испадот, димензионално стабилниот заптивка, исто така, може да го зголеми процесот на време и да го зголеми процесот и да го зголеми процесот и да го зголеми процесот и Намалете ги трошоците за одржување поврзани со повторното вртење на дихтунзи и замена Стерлинг Печат АД Стил 1501 Изработено од PTFE ја докажаа својата долгорочна сигурност во екстремни услови за работа во текот на многу години PTFE е во согласност со вообичаените несовршености на прирабницата што може да ја елиминира потребата за преобразување на прирабницата за прирабница , проширете го прозорецот на применливост и создадете многу сигурен почетен заптивка, така што почетните активности можат да бидат без проблеми.


Клучни карактеристики

Слични производи во категоријата